Imputació i respecte a la Justícia

El tema de la imputació de la Infanta Cristina pel cas Noos està començant a derivar cap a una presa de posició de l’opinió pública illenca per motivacions que van més enllà del plànol estrictament judicial. Hi massa enrenou mediàtic al voltant d’una qüestió què, per afectar a la filla del rei, és lògic que generi controvèrsia, però hi ha el risc que un assumpte purament jurídic acabi provocant un posicionament visceral en funció d’altres factors que no són pròpiament jurídics.

Personalment estic convençut que la imputació de la Infanta -si finalment l’Audiència Provincial ratifica l’aute del jutge Castro- no implicaria cap terratrèmol per al sistema democràtic espanyol; pensar això és desconèixer la solidesa d’unes institucions que han sofert ensurts molt més seriosos, com la guerra bruta contra el terrorisme, la corrupció política, veure com un ex-ministre d’Interior entrava a la presó o com el director general de la Guàrdia Civil escapava disfressat del país, folrat de doblers d’obscura procedència i perseguit pel mateix cos policial que ell havia dirigit. Per tant, aquestes veus apocalíptiques que parlen del final de la monarquia pel cas Noos s’haurien de prendre les coses amb més calma.

Per una altra part, és innegable que també hi ha gent que vol veure a Cristina desfilant cap als jutjats de Palma al marge de la seva culpabilitat o innocència, con una mena de linxament púbic inspirat pels seus prejudicis contra la Corona. I jo me deman, no podem deixar fer feina als jutges, respectant les seves decisions i respectant que sigui el sistema judicial qui finalment determini la seva culpabilitat o no? Crec que una mica de “tranquimazin” faria molt de bé a més d’un en tot aquest assumpte…

Deja un comentario / Mallorca Confidencial no se hace responsable de los comentarios vertidos en su web.