Menyspreu al professorat de la concertada

De menyspreu absolut qualificam des del sindicat FSIE el tracte que ofereix la Conselleria d’Educació al professorat de l’escola concertada i a les seves demandes. Ens explicam: no es tracta de cap manera de voler cobrar més, ni de fer menys hores, ni de recuperar el sou retallat, ni tan sols de que es compleixi l’Acord signat el 2008 amb el Govern (altre vegada suspès via Llei de Pressuposts). La nostra demanda principal és tan simple com que es dignin a mantenir una reunió amb els representants sindicals, trobada demanada de forma reiterada des de la publicació al BOE del nostre conveni col·lectiu l’agost de 2013.

De què volem parlar bàsicament en aquesta reunió? De com trobar una via, factible per al Govern i acceptable pels treballadors, de pagar/cobrar el deute adquirit amb el professorat concertat des de 2009. Uns endarreriments que la majoria de les altres comunitats autònomes ja havien pagat a compte i que els empresaris dels centres concertats també ja han abonat al seu personal amb pagament no delegat. Són uns 9 milions d’euros que ens toca cobrar per Conveni abans de la finalització de 2014 i que han estat aprovats pels pressuposts generals de l’estat dels darrers anys. Uns diners que no han estat destinats a allò perquè havien aprovats per Madrid.

Tampoc ens quadra allò pressupostat per al 2013 per a concertada amb allò gastat a final d’aquest any. Observam una diferència a favor de la Conselleria amb la qual s’hauria pogut fer front si més no al pagament de part d’aquests endarreriments. Passotisme? Inoperància? Ganes d’irritar encara més a un professorat ja abastament crispat? Ganes de gastar encara més doblers dels contribuents amb els costs dels processos judicials que ens veurem obligats a iniciar els sindicats si no se’ns paguen els endarreriments i dels quals el Govern té totes les de perdre?

En reiterades ocasions, FSIE ja ha donat mostres que no desitja el conflicte, sinó l’acord. Davant la manca d’informació evidenciada per la mateixa consellera, Joana Mª Camps, a la comissió de pressuposts, en contestar les preguntes dels diputats de PSIB i MÉS sobre aquesta qüestió, FSIE i la resta de sindicats signants del Conveni volem informar-la clarament de la situació i pactar una via de pagament del deute adquirit.

Abans hem parlat d’inoperància i de desídia. No sabem ben bé sota quin dels dos conceptes es pot subscriure l’actitud dels actuals càrrecs polítics de la Conselleria d’Educació. A més d’un clar desconeixement de la matèria que els toca planificar i dirigir, la veritat és que dia a dia observam un immobilisme quasi absolut i, el que és pitjor, potser una manca total d’empatia d’aquest dirigents amb la resta de ciutadans mortals, aquesta vegada amb el seu professorat de l’escola concertada, un distanciament cercat que ens portarà novament als tribunals i a la creació d’una nova situació de tensió amb els docents.

Aina Aguareles.
Secretària de comunicació de FSIE-Illes Balears

Deja un comentario / Mallorca Confidencial no se hace responsable de los comentarios vertidos en su web.