El tren es mereix més atenció

Que s’enregistri una avaria en la connexió de la fibra òptica entre Inca i Llubí i que això suposi retards de més de dues hores en la freqüència habitual del tren a Palma és un accident que pot passar en qualsevol moment i, per tant, no és, en principi, atribuïble a una negligència humana. Fins aquí podem estar tots d’acord. Però que centenars de viatgers s’hagin de passar el dematí tirats a les estacions sens rebre la més mínima informació rigorosa -i sobre tot puntual- de la naturalesa del problema i de les seves possibles solucions ja no és tan natural ni tan justificable; de fet demostra un menyspreu absolut cap al ciutadà que avui, com cada dia, ha decidit fer ús del transport públic per al seu desplaçament cap a Palma.

No és descobrir res de nou si asseguram que a aquest govern no li interessa gaire el tren, no hi creu i se li nota. De fet, al descens del nombre de freqüències (sota l’excusa de les famoses retallades que tan feliç fan al nostre President) se li suma una evident manca d’iniciativa política a l’hora de reforçar el transport ferroviari illenc, millorant les seves prestacions i fidelitzant un públic que probablement optaria per deixar a ca seva el vehicle privat si la fiabilitat del tren assolis els paràmetres de qualitat que la societat mallorquina es mereix. I ja sabem què fa l’executiu de José Ramon Bauzá quan una cosa no li agrada: deixar que el tema es vagi podrint poc a poc, sense donar solucions ni escoltar les queixes d’uns ciutadans què, al cap i a la fi, no li mereixen el més petit respecte…

Deja un comentario / Mallorca Confidencial no se hace responsable de los comentarios vertidos en su web.