Cordura contra la barbàrie

La barbàrie sempre és condemnable, tant si es manifesta de forma verbal en un Parlament, com si ho fa en forma de pintades a les portes d’una farmàcia o a les xarxes socials, quan qualcú se’n alegra de l’assassinat d’una dona -per molt política que sigui- a sang freda. La barbàrie implica sempre la derrota del pensament crític, de la llibertat individual i de la cordura cívica, algunes de les bases sobre les que estan edificades les societat avançades i democràtiques. En aquest sentit, he de dir que aquesta setmana que s’acaba han passat massa coses que em en fan dubtar de que realment vivim a un país civilitzat.

En primer lloc, la portaveu parlamentària del Partit Popular, Mabel Cabrer, s’ha passat set pobles acusant a PSIB i a Més de “nazis”, per la seva oposició a la Targeta Blava que els populars impulsen entre el sector del comerç illenc. Al marge de que es agradi més o manco aquesta iniciativa del PP, l’acusació és totalment absurda, exagerada i irresponsable, i de fet contribueix a banalitzar tot l’horror que s’amaga darrera el terme “nazi”. Una paraula que qualque fanàtic també ha pintat a la farmàcia del President Bauzá, demostrant la mateix manca de respecte que la desafortunada portaveu popular.

O posam barres al dogmatisme i la violència o el sistema democràtic estarà en perill, perquè si volem que aquest sistema es mantingui viu hem de garantir un mínim de respecte i tolerància, precisament tot allò que aquestos dos lamentables episodis han demostrat que ara mateix no hi ha a la nostra convulsa vida política. Alerta amb jugar amb foc amb aquestes coses, perquè tots sabem què passa quan es cremen les regles del joc…

Deja un comentario / Mallorca Confidencial no se hace responsable de los comentarios vertidos en su web.