276 padres y madres de Menorca firman una carta de rechazo al TIL

A iniciativa de un grupo de madres y padres del CEIP Castell de Santa Àgueda de Ferreries, durante este fin de semana, un total de 276 padres y madres de niños en edad escolar de todo Menorca han firmado una carta colectiva de rechazo a los proyectos TIL en los centros educativos, “impuestos de manera inflexible” por la Conselleria de Educación.

Los padres firmantes se comprometen a votar NO a las consultas que, por orden de la Conselleria, deben hacer todos los centros, pero que sin embargo, según la normativa de la propia Conselleria, sólo son consultivas. La Conselleria deja claro que, sin embargo, hará lo que quiera.

CARTA

Per què votarem no al projecte TIL de l’escola dels nostres fills

Durant les darreres setmanes, les escoles i instituts de tot Menorca estan presentant a les famílies el Projecte del Tractament Integrat de Llengües (TIL), imposat de manera inflexible de la Conselleria d’Educació.

Agraïm als equips directius l’esforç que han fet per tal de dissenyar un pla que perjudiqui el menys possible els nostres fills i filles. El pla de cada centre ha de poder entrar dins la rígida normativa de la Conselleria, però ens consta que han cercat que l’impacte negatiu damunt els alumnes sigui el mínim.

Així i tot, les situacions absurdes són inevitables: matèries que s’han de fer en una llengua que els alumnes no entenen, grups que tenen el llibre de text en català però seran obligats a fer la matèria en castellà o anglès… Fins i tot es dóna el cas de grups d’educació infantil que hauran de fer el berenar dos dies en català i tres en castellà, o al revés. És simplement ridícul, i els perjudicats són, una vegada més, els nostres fills.

A més, com que s’ha aprovat una nova Llei d’Educació (LOMQE) tots aquests canvis són provisionals: ningú sap com seran les coses l’any que ve. La indefinició i la confusió creixen encara més!

Mentrestant, la conselleria cita les famílies a anar a votar el projecte TIL a l’escola dels seus fills, donant a entendre que, tanmateix, la votació no serveix de res: la normativa de la Conselleria deixa ben clar que al final faran el que voldran. Ara la confusió ens passa a nosaltres: què hem de votar? O és millor abstenir-nos?

Com a pares i mares no ens podem abstreure del nostre dret a opinar sobre l’educació dels nostres fills i filles. Sabem que les consultes que es fan no serviran per canviar la decisió de la conselleria, però volem fer sentir ben clara la nostra veu per expressar el nostre desacord amb aquesta manera insensata de fer les coses.

Estan jugant amb el futur dels nostres fills, i per aquí no hi podem passar. Per açò, votarem NO. Manifestam el nostre més enèrgic rebuig a la implantació accelerada i sense planificació d’un decret que aquest curs que s’acaba ja s’ha demostrat perjudicial per a l’aprenentatge amb condicions.

Stéphanie Mahé, mare del CP Castell de Santa Àgueda de Ferreries, i 276 signatures més, de mares i pares dels següents centres educatius:

Escoles d’Educació Infantil: Sant Climent, Es Busquerets, Ferreries, Joguina.

Col·legis Públics: Àngel Ruiz i Pablo, Antoni Juan, Castell de Santa Àgueda, Doctor Comas, Francesc d’Albranca, Joan Benejam, Mare de Déu del Carme, Mare de Déu del Toro Ciutadella, Mare de Déu del Toro Es Mercadal, Margalida Florit, Maria Lluïsa Serra, Mateu Fontirroig, Mestre Duran, Pere Casasnovas, Pintor Torrent, Sa Garriga, Sa Graduada, Sant Lluís, Verge de Gràcia, Tramuntana.

Col·legis Concertats: Nostra Senyora de la Consolació, Sant Francesc d’Assís Ferreries, Sant Francesc de Sales “Calós”

Instituts d’Ensenyament Secundari: Biel Martí, Cap de Llevant, Joan Ramis i Ramis, Josep Maria Quadrado, Josep Miquel Guàrdia, Maria Àngels Cardona, Pasqual Calbó.

Menorca, 8 de juny de 2014

Deja un comentario / Mallorca Confidencial no se hace responsable de los comentarios vertidos en su web.