L’absència del president

José Ramón Bauzá ha tornat a donar l’esquena als pobles de Mallorca que celebren la festivitat de Sant Antoni. Per segona vegada en dos anys, el President del Govern de les Illes Balears s’ha estimat més acudir a un acte fora de la comunitat enlloc d’honorar, amb la seva presència institucional, una de les celebracions més populars del nostre calendari festiu, menyspreant així una tradició -la visita presidencial- fortament arrelada a aquesta terra des de l’inici de l’autogvern, fa trenta anys.
És humanament comprensible que per a Bauzá sigui un petit suplici haver d’assistir a una commemoració on es rebut amb xiulets i crits de protesta, però no hauria d’oblidar que aguantar el descontent de la gent va implícit en la figura -i el sou- del màxim dignatari de les Illes Balears. Li agradi o no, el President està obligat a complir les seves exigències institucionals al marge de que es trobi més o manco còmode fent-ho. Si la gestió que fa al front del Govern mereix la desaprovació pública ell ho ha de suportar amb dignitat i  elegància, perquè aquesta és la base d’una democràcia representativa. En aquest sentit, no es pot consentir que tot un President s’amagui darrera la seva agenda perquè li fan mal les orelles quan els descontents el posen de volta i mitja. A els dures i a les madures, ell és el President de tots els ciutadans illencs, inclosos els què per Sant Antoni aprofiten l’avinentesa per fer-li el cuc de l’orella malalt…

Deja un comentario / Mallorca Confidencial no se hace responsable de los comentarios vertidos en su web.