Bauzá i el Consell de Mallorca

Les declaracions efectuades fa uns dies per José Ramón Bauzá, a les que afirmava que si d’ell depengués reduiria el Consell de Mallorca a la seva mínima expressió, són molt representatives del vertader tarannà del President pel que fa a l’estructuració autonòmica de la nostra comunitat i al paper que hi juguen el conselles insulars. Les seves paraules foren tan clares i explícites que no hi havia lloc per a cap dubte, a pesar de que alguns dirigents del Partit Popular hagin sortit a tota pressa per mirar d’apagar l’incendi i procurar que el mal no sigui tan gros.

No és la primera vegada que el President menysprea públicament el paper institucional del Consell de Mallorca ni la seva funció com a eix del govern insular. El fet de tenir-lo a pa i aigua pel que fa al seu finançament (acumulant un deute enorme, que estrangula el seu funcionament ordinari i la seva capacitat d’inversió) és una prova més del poc respecte que té el President a la institució. En aquest sentit, la frase de l’altre dia no fou una sortida de botador més o manco inoportuna, sinó una vertadera declaració d’intencions del que faria Bauzá si l’Estatut d’Autonomia no blindàs normativament l’existència del Consell de Mallorca. Per descomptat, aquesta és una actitud irresponsable, impròpia del màxim responsable autonòmic illenc, l’home que hauria de vetllar pel bon funcionament de les institucions d’autogovern en lloc d’apostar -de manera més o manco encoberta- pel tancament d’una d’elles, deixant la sensació de que, al cap i a la fi, tant és que existeixi o no una institució que representa, ni més ni manco, a tots els ciutadans de Mallorca…

Deja un comentario / Mallorca Confidencial no se hace responsable de los comentarios vertidos en su web.