Millor fer un Puigdemont que no un Franco

L’altre dia la portaveu del Partit Popular, Margalida Prohens, va sortir en apassionada defensa del Govern d’Espanya en el seu avís d’inconstitucionalitat contra la Llei balear del Turisme i la regulació del lloguer turístic. Un avís que s’acumula a una llarga llista d’impugnacions contra la normativa pròpia, fins i tot de la passada legislatura, quan governaven els de Bauzá i Company, poc sospitosos de sobiranisme. En aquesta legislatura al Govern de Rajoy no li van bé ni la Llei d’Avaluació d’Impacte Ambiental, ni la de Turisme, ni la de Memòria històrica, ni la dels toros…

Lleis proposades pel govern autonòmic i aprovades o en tramitació per part del Parlament de les Illes Balears, que és la seu de la sobirania popular dels nostres territoris insulars, fins al punt que en un tema tan cabdal com la regulació del lloguer turístic, un dels grans cavalls de batalla d’aquesta legislatura, l’Estatut d’Autonomia assenyala que la nostra Comunitat té les competències exclusives en turisme… Què hi pinta l’Estat, perquè s’hi fica?

Més inexplicable és que amb el mal precedent de la tarifa màxima aèria, aquests dies els oligarques de Nuevos Ministerios hagin informat negativament el projecte de llei -per més inri elevat al Congrés dels Diputats amb la unanimitat de tots els grups polítics de la cambra balear- per tal de protegir la Mediterrània occidental de les prospeccions petrolíferes, amb arguments més propis d’una corporació multinacional que no d’una institució pública.

No conformes amb la recentralització brutal decretada en els darrers anys per Montoro i les polítiques d’austeritat, que coarta fins i tot la possibilitat de fer polítiques necessàries d’Ajuntaments i Consells, volen anar més enllà, com si assumissin que ja que és difícil lluitar amb arguments vertaderament democràtics contra les urnes exhibides i proposades per Catalunya, millor castigar a qualsevol que vulgui exercir la seva legítima (i legal) sobirania.

En aquest escenari, i tornant a la impugnada Llei de Turisme, la portaveu del PP va dir ofesa que el Vicepresident Barceló volia «fer un Puigdemont» amb la regulació del turisme. Idò què voleu que vos digui? …Millor «fer un Puigdemont» que no «fer un Franco»: perquè si el que volen el PP i les seves delegacions provincials és dissoldre l’autonomia, que no cerquin subterfugis i ho diguin clarament.

Deja un comentario / Mallorca Confidencial no se hace responsable de los comentarios vertidos en su web.