Un total de 43 obres opten als I Premis Literaris Vila de Porreres

Un total de 43 obres s’han presentat a les dues modalitats de la primera edició dels premis literaris Vila de Porreres que organitza l’àrea de Cultura de l’Ajuntament del municipi. Concretament,  s’han presentat 22 obres de poesia i 21 de narrativa. Destacar que 2 de narrativa i 1 de poesia han estat desqualificades perquè varen posar el nom de l’autor, contravenint el que marcaven les bases del concurs.

Les obres han arribat de diferents indrets del territori de parla catalana: 6 de Catalunya, 4 de València i 10 de les Illes Balears en poesia. De narrativa, 16 d’Illes Balears i 7 de Catalunya.

El jurat de la modalitat de narrativa estarà format per: Pere Morey Servera escriptor, Guillem Rosselló escriptor i editor i Joan Melià Professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears. Pel que fa a poesia, el jurat estarà format per Lluís Servera, Guillem Rosselló i Agnès Vanrell.

Està previst que a principis de desembre els membres del jurat comuniquin les valoracions definitives. Els premis es lliuraran per a les festes de Nadal de 2017.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Porreres, Gaspar Mora, valora de forma “molt positiva” la quantitat d’obres que s’han presentat en aquesta primera edició: “És la primera edició i no sabíem com aniria però amb més de vint obres de cada modalitat, trob que podem estar satisfets”.

Mora recorda que l’objectiu d’aquests premis és consolidar “el compromís de la nostra vila amb la cultura i la llengua i l’enteniment d’ambdues com a patrimoni i com a actiu  a potenciar, creador de riquesa i de cohesió social”, explica el regidor de Cultura.

Els premis convocats són de novel·la breu (80 a 100 pàgines) i que està dotat amb 4.000 euros l’edició del llibre i de poesia (mínim de 300 versos) dotat amb 2.000 euros més l’edició de l’obra.

Deja un comentario / Mallorca Confidencial no se hace responsable de los comentarios vertidos en su web.