viernes. 29.03.2024

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí ha fet oficial el guanyador del V Premi Vila de Santanyi Francisco Bernareggi d’Arts Visuals; es tracta de l’artista uruguaià Marcelo Víquez. El "Bernareggi" encara és un premi jove que lluita per aconseguir ser un premi prestigiós, que espera consolidar-se i convertir-se en mirall de les avantguardes artístiques. L’obra guardonada ha obtingut una dotació de 5.000€, i passarà a formar part de la col·lecció municipal d´art contemporani. A més l’Ajuntament cedirà l’espai de la Casa de Cultura Ses Cases Noves, per organitzar una exposició individual a l’artista guanyador.

En aquesta edició s’ha rebut 49 sol·licituds, que han estat revisades per un jurat qualificador format pels membres següents: Nekane Aramburu, directora d´Es Baluard. Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma; Carlos Jover, comissari i crític d’art; i Tolo Canyellas, comissari independent. El jurat a acordat per unanimitat atorgar el V Premi Vila de Santanyí Francisco Bernareggi d'Arts Visuals 2017 a l'obra Sin título de Marcelo Viquez Bianqui.

A més de Víquez, els altres finalistes ha estat el menorquí Alejandro Martín Torrado amb Blu Tack, Mar Ripoll amb Be like wàter, Carles Congost amb The Wolf´s Motives Serie, Guillem Portell amb Búnker, Cecilia Segura amb Unexpected Places, Ízaro Ieregi amb Grado Cero ª1, Damià Vives amb Cartografia de recorreguts urbans, Ana Mª Herández del Amo amb Sin titulo, i Nacho Martín Silva amb Erràtica de la historia línea*1.

Marcelo Víquez guanya el V premi Vila de Santanyí Francisco Bernareggi