jueves. 28.03.2024

Posarà un ou de dos polpissos sa galina

Estem ja a principis de novembre i l'any va a acabar. No m'he assabentat si en algun lloc de Mallorca o de les Balears s'ha pogut gaudir d'alguna versió de l'obra de Zorrilla, sinó de Zorrilla alguna de Jardiel Poncela o si s'han repartit en alguna biblioteca obres de Fernando Vizcaíno Casas i és que molt aviat no sabem si s'acosta una tragèdia, una comèdia o sainet en la nostra vida quotidiana.

Sembla que ja els partits polítics i sobretot els emergents i populistes, a més d'algun dels constitucionalistes desviats, han donat curs a les seves ànsies de govern i ens estan ja dia rere dia, venent-nos milongas i mostrant el seu tarannà més o meins amable enfront de les properes eleccions del 2019.

El tema no sé si és, com ja he dit, de sainet, comèdia o tragèdia, però evidentment no està gens clar a l'horitzó polític. i molt delicat en l'econòmic.

El envalentiment d'algunes autonomies i les tenalles d'altres, la desconfiança d'una gran part d'elles i els pactes gairebé antinatura del Govern, millor dit del seu president, no ens auguren precisament un futur per aplaudir, només ens queda en tot cas el sentit comú del poble pla i algunes vegades savi, si no es deixa enlluernar pels discursos extremistes de, diguem-així, la nova dreta, per no batejar-le d'extrema i de l'esquerra amb pell de xai capaçcapaç de fer veure el morat, no com a color de passió, sinó com el color de l'esperança, els uns i els altres més encara la nova dreta provocaran una gran dispesión de vot què a no dubtar ens portarà a nous pactes, pitjors si ve al cas, que els actuals que ens estan omplint de sotsobre en totes les matèries i han més la terra de cultiu perquè floreixin algun que altre partit regionalista i possiblement marginal que tinya més el difícil horitzó polític que s'aproxima.

Si el Govern actual no és contundent en les seves accions polítiques i econòmiques en qüestions tan complicades com el repte independentista i el seu xantatge, la seva venuda al populisme balivariano en els pressupostos i les seves cessions a determinats grups de poder, més ens val que tanquem la llum i ens anem amb la música a una altra banda, ja que per desgràcia si al futur no ho arregla el ciutadà els polítcs d'ara, tots, el destrossaran més.

La solució qui la té? Teòricament el poble, el govern del poble pel poble, és a dir la democràcia, si aquest poble sap exercir-la bé, analitza el passat, jutja el present i intueixi les possibilitats del futur i si deixem aquest futur en les mans de nouvinguts, dels actuals polítics que simplement fan política per a viure i no viuen per a la política, tindrem el que ens mereixem i no quedarà més remei que fer el que abans he dit. Tancar portes i a una altra cosa, papallona

Jo no crec que avui en dia siguin capaços polítics i partits posar un ou amb dos polpissos.

Posarà un ou de dos polpissos sa galina