viernes. 19.04.2024

Els pressuposts han sigut un homenatge al 'postureo' polític

Aquests pressuposts estaran marcats per ser els darrers d’aquesta legislatura i amb un panorama electoral incert.

Com he assenyalat en moltes les meves intervencions d'aquests pressupostos, el “postureo” polític d’uns i altres ha sigut la premissa en la qual s’han mantingut. Les declaracions electoralistes i les pilotes fora del terrat per part del PSIB quan les competències són de l’estat i les medalles que es posaven quan l’estat, o el govern de Sánchez feia qualque cosa, han sigut una actuació estel·lar per part del Govern de Francina Armengol.

Si us fixeu amb detall a les esmenes que he presentat, quasi totes tenien una justificació en resolucions aprovades per aquest Parlament. Resolucions que una volta més han quedat en paper banyat, perquè com és costum en els polítics de totes les formacions, el “postureo” és característic d’aquest temps i les resolucions queden molt polides de cara a la càmera, però, després, ningú se n’ha recordat de la seva tasca parlamentària.

Tot i remar a contracorrent en aquest parlament, per la meva elecció a defensar els interessos dels ciutadans que havien votat a Podem. Vaig decidir continuar la lluita pels interessos de la ciutadania pitiüsa. En aquest sentit, i amb les dades reflectides en la publicació pertinent del Parlament, a títol individual sóc el diputat amb més esmenes presentades pel que toca a l’illa que estic representant en aquest Parlament, Eivissa.

Qüestions com l’accés a l’habitatge, inversions en reformes i noves infraestructures educatives, conservar el patrimoni mediambiental, recuperar els serveis sanitaris privatitzats, qualque inversió en R+D+i i el Parc Bit d’Eivissa, apostar pel canvi de model econòmic, les inversions en energies renovables, etc., són alguns dels exemples de les esmenes presentades que han sigut rebutjades pels que governen i els que li donen suport.

El més important per jo, és que, una esmena meva que s'ha transaccionat, la 14541/2018 respecte dels jaciments arqueològics d’Eivissa ha sigut aprovada per aquesta cambra, i això gràcies a la representació d’una eivissenca a l'actual Govern, la consellera Fanny Tur. A més hem aconseguit amb el meu vot i el d’altres formacions que vinguin a Eivissa 1,5 milions d’euros per a Eivissa en matèria d’emergència habitacional per a la compra d’habitatge per a la seva reconversió en habitatge públic amb lloguer social i mig milió d’euros per a compra de sòl a la nostra illa.

Però, per desgràcia per tota la ciutadania balear, el comportament sectari dels grups que donen suport al govern, respecte de la resta de les meves esmenes presentades, ha sigut un mur quan es tracta de millorar la situació de tots els illencs, ha sigut un mur quan es tracta de solucionar les mancances que tenim respecte de les competències, i d’aquesta manera combatre de manera efectiva els problemes reals que ens assolen, com per exemple la violència masclista.

Com un balanç general d’aquests pressuposts, es pot dir que han sigut un homenatge al “postureo” polític, un “postureo” que ha quedat patent, als darrers minuts de les votacions, amb un Xicu Tarrès que es donava per al·ludit quan demanava a presidència mitjançant una esmena presentada, un programa per formar als adolescents balears respecte de la violència masclista, un diputat que feia gala de la paraula educació una vegada més com un “postureo” total.

Els pressuposts han sigut un homenatge al 'postureo' polític